неделя, 3 декември 2017 г.

"Истории за лека нощ за момичета бунтарки. 100 приказки за невероятни жени", Елена Фавили и Франческа Кавало


Нека ви кажа колко интересна за мен е тази книга. Когато я започнах , не спрях да чета. Стигнах  по -напред от половината, изчислявах колко години са живели, гледах художниците на невероятните илюстрации. Направи ми впечатление, че и те са едни момичета бунтарки. Не ми хареса това, че имената на художничките в картините не се забелязват лесно и трябва да ги търсиш отзад.
Не се оставих лесно, хората, за които ми стана интересно- проучих.
А наистина много ми хареса това, че знаех някои неща, които се отнасяха за жените.
Фрида Кало, Хатшепсут, която учим по история, Клеопатра, Хилъри Клинтън, Екатерина Велика, Джоан Джет, Елизабет I, Коко Шанел, Йоко Оно, Мишел Обама, Мария Кюри…
Всички останали научих… и се впечетлих.


Понякога ми ставаше тъжно за момичетата претърпели войната или тези, които са опитали или са успели да спасят народа си. И все пак всички се помнят, а с тази невероятна книга паметта им ще се пази дълго.
Още не съм написала своята история отзад , защото не съм направила, открила или каквото и да е там нещо. Но съм сигурна, че някой ден ще настъпи този момент.
Има милярди такива жени… Чакам книга номер две.

В.


Книгата "Истории за лека нощ за момичета бунтарки" на Елена Фавили и Франческа Кавало е на изд. къща "Хермес", а корицата и вътрешното оформление са на Тодор Пунгеров.







А сега ще ви покажа и първото си видео, което заснех! То е за тази книга :



2 коментара:

  1. Хей, триглав змей - Здравей!
    Имаш чудесен блог!
    Продължавай да ни радваш!

    ОтговорИзтриване